søndag 11. desember 2011

Økad - Julemiddag for første gang

Vi har en liten linjegjeng med åtte medlemmer hvor noen av oss var samlet i Vollebakken for julemiddag i regi av meg og Karoline K.A.

Meny:
Julepølse og medisterkaker
Poteter
Kålrotstappe
Brokkoli
Surkål
Brun saus
Vann / Saft
Riskrem med mandel

Vi var ute å handlet, og tråsset dårlig vær. Og planla i detalj mellom eksamenslesingen.



På fredagen startet vi med å dekke bord, lage bordkort ut av melkekartonger, og lage gris ut av dorull. ( Mandelpremie: Dorullgris med griseflaks inni. )
Deretter startet koking av poteter, kålrot o.l. Panikk i et lite øyeblikk da vi så at hele konfyren var opptatt, at det ikke avr flere kjeler ledig og vi ennå ikke hadde begynt å varme verken julepølse eller medistarkaker. Vi måtte til med alternative løsninger og satte derfor kjøttet bare i en smurt ildfast form i ovnen på 200 grader og problem solved. Oppi formen var det også oppskåret guerot og kålrot.










Første gang jeg laget kålrotstappe, det var jo ikke så vanskelig. Kjærte kokt kålrot i en kjøkkenmaskin, tilsatte litt salt, smør og melk. ( Ja vi hadde smør i disse smørkrisedager )

Første gang å lage riskrem!
Kokte grøt dagen før hvor vi tilsate vanilsjesukker, og vispet krem og rørte inn den kalde grøten fra dagen før.


Jeg var imponert over at det ikke var vanskeligere!










Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar